Wat is X-Over?

De X-Over (Cross-Over) tas is ontwikkeld met de gedachte om één tas te hebben die (bijna) overal en altijd is te gebruiken. De tas moest praktisch zijn, functioneel maar bovenal een goed draagcomfort hebben. Daarnaast is veiligheid een relevant onderdeel, zodat u de tas kunt dragen in allerlei omstandigheden. Maak kennis met dit uniek concept en laat u vooral niet belemmeren in uw vrijheid. De originele X-Over wordt gemaakt in diverse maten, kleuren, designs en stofkwaliteiten. Er is altijd een style die bij u past.

De X-Over is een unieke multifunctionele tas, doordat deze op verschillende manieren is te dragen. Zowel voor dagelijks gebruik als voor outdoor en sportief gebruik. Dit komt door de mogelijkheden om de tas zowel als schoudertas maar ook als rugzak te dragen. De extra riem aan de onderzijde en de optionele riem aan de bovenkant zorgen ervoor dat de tas zeer stabiel zit en het gewicht wordt verdeeld. Uw schouders en nek worden anders belast dan bij een ‘normale’ rugzak. Hierdoor is de tas prettig op de rug te dragen en is de X-Over een goed alternatief wanneer een traditionele rugzak niet voor u werkt.

Er zijn al veel mensen die plezier hebben van de X-Over tas. Zowel voor op reis, als in de stad, bij outdoor of sportief gebruik. Uw X-Over kan altijd met u mee.

HOE ALLES BEGON

Het is de winter van 1986: het oude centrum van Augsburg; in een kleine kelder waar het allemaal begon. De plaatselijke sportwinkels waren binnen no-time overtuigd van het idee; Samenwerkingspartners als Radio Fantasy volgden en het idee kreeg zo een vliegende start.

Met deze knowhow, gecombineerd met sport en ondernemen, startten de twee oprichters van het bedrijf, Manuela Lagger en Mario Gottmeier, het X-over®-label. Al in 1997, in het eerste verkoopjaar, won het innovatieve productconcept designprijzen en werd er patent op aangevraagd.

VoorNa
VoorNa

HET WARE VERHAAL

Maar het begon allemaal met inline-skaten. In juli 1996 werd Richard Sedlar Duits kampioen inline skaten in de straatdiscipline. Mario Gottmeier, directeur van het bedrijf, was een van de eersten die hem feliciteerde en wist de Pro Rider onmiddellijk voor X-over te winnen.

Na de Duitse kampioenschappen inline-skaten heeft X-over alles in de inline-scene uitgerust dat een reputatie had – van Duitse kampioenen tot Europese en wereldkampioenen, het inline-skate-leerteam en vele professionals uit andere sportgebieden volgden.

Door de jaren heen heeft de tas zich inmiddels ontwikkeld tot een mode-, outdoor-/reis- & sportproduct. Het functionele tassenconcept biedt een echte meerwaarde en is volgens veel klanten tegelijkertijd een leuk product.

TIJDLOOS GOED DESIGN

Hoe volwassen het ontwerp in mei 1996 was blijkt uit het feit dat er jarenlang niet eens een facelift werd meegenomen in de productoptimalisatie, hoewel nieuwe lijnuitbreidingen als de Mexico, Frankfurt, Jamaica, Landscape, Joyride, En Vogue, Special en Sportsline werden gecreëerd.

In wezen komt de innovatie van toen overeen met de X-over-tas van nu, omdat hij tijdloos functioneel en tijdloos elegant is.

Waar je ook bent en welke ervaringen je ook creëert, wij wensen je bijzondere, spannende en onvergetelijke momenten met onze unieke tassen.

VoorNa