FAQ

FAQ

Onder de aan de pagina vindt u een overzicht van onze agenda, waar en wanneer we deelnemen aan beurzen, fairs ect. Wij zien u daar graag om kennis maken met onze producten en u adviseren.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Overzichtstabellen.
De pasvorm is minder afhankelijk van de leeftijd en meer van de lichaamsgrootte. Als uw kind minimaal 110 cm lang is, moet de S-tas passen.
De pasvorm is minder afhankelijk van de leeftijd en meer van de lichaamsgrootte. Als uw kind minimaal 130 cm lang is, moeten de M-tas en het driepunts-/vierpuntssysteem passen.
Je kunt het bandje naar wens inkorten. Gebruik hiervoor een hete snijmachine of, indien nodig, een schaar. Als u een schaar gebruikt, verwarm het uiteinde dan kort zodat het niet rafelt.
Rimpels in de stof verdwijnen door het stomen: Zet het strijkijzer op “stomen” en houd het ongeveer 1 cm van de zak af, zet de stoom aan en beweeg het heen en weer boven de plooien. Het strijkijzer mag de tas/gesp niet rechtstreeks raken, anders kan de stof beschadigd raken.
Al onze Basic Line tassen (behalve Cotton-Club en Milano) kunnen gewassen worden op 30 graden fijne was. Gebruik een kussensloop of waszak om de metalen delen van de tas en je wasmachine te beschermen tegen stoten/krassen. Gebruik een speciaal wasmiddel voor functioneel textiel, geen wasverzachter of droger.

De Sports Line tassen en de Agility Line tassen kunnen niet in de wasmachine vanwege de speciale ritssluiting en het achterpaneel. Indien nodig kunnen deze met een spons en milde zeep voorzichtig van vuil worden ontdaan.

Het harde deel van de klittenbanden kan de vezels opruwen als ze in contact komen met gevoelige stoffen en in het ergste geval het kledingstuk beschadigen.

Om dit te voorkomen moeten de twee klittenbanddelen (zacht en hard) altijd precies op elkaar passen. 

Mochten er toch pluisjes op het klittenband blijven zitten, dan kunt u deze eenvoudig met een kam verwijderen.

Geen van onze tassen is waterdicht in de zin dat ze het duiken zouden overleven. De waterbestendigheid is afhankelijk van de PU-codering van de stof. Meer hierover leest u op de betreffende lijnen/productpagina.

De Sportsline is de meest geschikte outdoortas omdat alle ritsen zijn gelast en de stof zelf zeer waterdicht is.

Onder de rubriek “Reserveonderdelen” kunt u alle reserveonderdelen eenvoudig nabestellen. Als u niet zeker weet welk reserveonderdeel u mist, kunt u ons een foto (vooraanzicht/detailaanzicht) van uw tas sturen naar de volgende e-mail: info@x-over.nl
Als u veel in de regen onderweg bent, raden wij u onze beproefde regenhoezen aan, die wij als accessoire voor alle tasmaten M/L aanbieden.
Als het harde deel van de klittenbandsluitingen in contact komt met wol of andere gevoelige vezels, is het mogelijk dat vezelresten aan de klittenbandsluiting blijven plakken of dat het kledingstuk gewond of zelfs beschadigd raakt. Wij willen u erop wijzen dat wij in dergelijke gevallen geen aansprakelijkheid aanvaarden.
In principe adviseren wij om het harde klittenbandgedeelte altijd precies op het zachte klittenbandgedeelte te plaatsen, om eventuele beschadigingen door schuren te voorkomen.
Voor het recht op reclame is uw aankoopbewijs en daarmee de aankoopdatum bepalend.
Uitgebreidere informatie vindt u op onze pagina; klantenservice
Uw garantieclaim eindigt twee jaar na aankoop. In uitzonderlijke gevallen verlenen wij ook garantie. Neem hiervoor contact op met ons op.

Uitgebreidere informatie vindt u op onze pagina klantenservices